Legea Bazei Solide (The 21 Irrefutable Laws of Leadership)

Legea numarul 6 din “Cele 21 de Legi Supreme ale Leadershipului” este "legea bazei solide" si spune ca increderea sta la baza leadershipului.

Oricat am fi de inteligenti si carsimatici ca leaderi, daca nu exista increderea ca fundatie a ceea ce vrem sa construim, atunci totul  se va prabusi. Etica personala si caracterul se vor reflecta si in afaceri. John Maxwell spune: "carisma te aduce la usa, dar caracterul te mentine inauntru".

Increderea se construieste atunci cand dovedim in mod consistent: competenta, conectare si caracter. Iar cheia aici este "consistenta". Generalul Norman Schwarzkopf a spus "Leadership is a potent combination of strategy and character. But if you must be without one, be without the strategy." Caracterul sta la baza increderii, iar increderea sta la baza leadershipului.

Atunci cand increderea este incalcata, adeptii nu te vor mai urma, nu vor mai raspunde. La sfarsitul zilei, cand munca e gata, cand deciziile au fost luate, leaderii care respecta aceasta lege stiu ca au avut motivatia corecta, ca au adaugat valoare celorlalti, ca au facut ca lucrurile sa fie mai bune pentru oamenii care ii urmeaza.


--
Cartea poate fi comandata de aici: 21 Irrefutable Laws of Leadership (transport gratuit prin curier, la orice comanda, oriunde in tara). 

P.S.: Ne vedem la Live2Lead pe 11 noiembrie?

The Bright Stars

Quality means doing it right when no one is looking." - Henry Ford

No comments:

Post a Comment