Legea E.F. Hutton (The 21 Irrefutable Laws of Leadership)



Legea E.F. Hutton

Legea numarul 5 din “Cele 21 de Legi Supreme ale Leadershipului” spune asa: “Cand adevaratul leader vorbeste, oamenii asculta.”.





Edward F. Hutton a fost un agent de bursă de succes si cofondator al firmei de brokeraj E. F. Hutton & Co. Firma lui fost cunoscuta pentru reclamele sale de televiziune din anii 1970 È™i 1980, bazate pe expresia “Cand E.F. Hutton vorbeste, oamenii asculta.”. E.F. Hutton a devenit rapid un nume de referinta È™i, sub conducerea sa, E. F. Hutton & Co a devenit una dintre cele mai respectate companii de brokeraj din Statele Unite ale Americii.

E.F. Hutton si-a câștigat dreptul de a fi ascultat.

John Maxwell spune ca liderii tineri si neexperimentati intra cu incredere intr-o incapere plina de oameni, dar isi dau seama ca au interpretat gresit dinamica relatiilor. Inainte de o intalnire, gandeste-te putin la urmatoarele aspecte:

  • Cine este persoana pe care o asculta toti cei din  grup?
  • Cine are credibilitate in cadrul grupului?
  • Pe cine ajuta membrii grupului?
Exista cateva diferente intre leaderii pozitionali si cei reali dintr-o organizatie.

Leaderul pozitional:

  • Vorbeste primul 
  • Are nevoie de influenta leaderului real pentru a face ca lucrurile sa se intample 
  • Nu are influenta decat asupra altor leaderi pozitionali
Leaderul real:
  • Vorbeste mai tarziu 
  • Nu are nevoie decat de influenta proprie pentru a face ca lucrurile sa se intample 
  • Influenteaza toti membrii grupului
Exista o diferenta notabila in cel care conduce intalnirea si cel care conduce oamenii. Dupa cum spunea Margaret Thatcher, a fi la putere este echivalent cu a fi o lady. Daca trebuie sa le spui tuturor ca esti, atunci nu esti.

Acum, gandeste-te si la tine: cum reactioneaza oamenii atunci cand comunici? Atunci cand vorbesti, te asculta ceilalti cu adevarat? Sau poate asteapta si parerea altcuiva inainte de a trece la actiune. Poti alfa multe despre nivelul tau de leadership daca ai curajul sa te gandesti la aceste intrebari.

--

Cartea poate fi comandata de aici: 21 Irrefutable Laws of Leadership (transport gratuit prin curier, la orice comanda, oriunde in tara).

The Bright Stars

Quality means doing it right when no one is looking." - Henry Ford

No comments:

Post a Comment