Legea Navigatiei (The 21 Irrefutable Laws of Leadership)


Legea Navigatiei
(Law of the Navigation)


Legea Navigatiei, legea numarul 4 din "Cele 21 de Legi Supreme ale Leaderului", spune asa: “Oricine poate sa tina carma unei nave, dar numai un leader cunoaste cursul.”. 



Legea navigatiei necesita ca navigatorul:

  1. Sa vada calea de urmat
In calitate de lider, trebuie sa aveti o imagine clara a drumului si o viziune a destinatiei. Fara aceste elemente, va puteti conduce echipa catre esec.

  1. Sa analizeze experientele anterioare
Se spune ca experienta este cel mai bun profesor. Dar nu este in totalitate adevarat. Daca nu analizam experientele trecute si nu invatam din acestea, suntem condamnati sa repetam aceleasi greseli. Greselile din care ai invatat ceva te fac un leader mai bun si un navigator experimentat.

  1. Sa asculte si parerea altora
    Aceasta vine ca o alternativa la punctul anterior. Daca te confrunti cu o situatie noua si nu ai experiente similare din trecut pe care sa te poti baza, atunci poti cauta pe cineva in care ai incredere, care a trecut prin ce treci tu si caruia sa ii ceri sfatul.

  1. Sa examineze conditiile inainte de a-si asuma un angajament
    Aceasta parte este cateodata ignorata de catre cei orientati pe actiune. Fii sigur ca analizezi toate datele si ca iti faci un plan, inainte de a porni la drum.

  1. Sa se asigure ca deciziile sunt bazate pe realitate, dar si pe credinta
    Este dificil de mentinut echilibrul intre optimism si realism, intuitie si planificare, credinta si actiune. Dar de toate acestea este nevoie pentru a fi un leader eficace. Uneori intuitia e tot ce ai, dar pasiunea, credinta puternica si viziunea clara iti pot determina echipa sa te urmeze cu succes in orice calatorie.


--
Cartea poate fi comandata de aici: 21 Irrefutable Laws of Leadership (transport gratuit prin curier, la orice comanda, oriunde in tara).

The Bright Stars

Quality means doing it right when no one is looking." - Henry Ford

No comments:

Post a Comment