Legea Procesului (The 21 Irrefutable Laws of Leadership)

Legea Procesului
(Law of the Process)

Legea Procesului, legea numarul 3 din "Cele 21 de Legi Supreme ale Leaderului" spune asa: capacitatile de leader se dezvolta zilnic, nu intr-o zi!



John Maxwell pune accent pe faptul ca nu poti deveni un leader doar prin simpla participare la un eveniment, o singura data. Din pacate, in multe organizatii, se practica “leadership la microunde”. Sunt promovati oameni in pozitii de conducere, fara a tine cont de “Legea Procesului”. Daca te uiti in organizatia ta, echipa ta sau chiar la propria persoana, poti spune ca exista un proces clar si bine stabilit pentru dezvoltarea leadership-ului?

A deveni leader necesita timp, investitii si presupune pasii de mai jos:
  1. Invatare
    1. Exista multe resurse disponibile astazi pentru studierea leadership-ului: carti, conferinte, mastermind. Sau ai putea sa contactezi un leader pe care il cunosti si pe care il respecti, sa ii spui ca vrei sa inveti. Apoi sa asculti si sa mergi la pasul 2.
  2. Punere in practica
    1. Studiul de la pasul anterior devine irelevant daca nu pui in practica ceea ce inveti si simti ca ti se aplica. Partea buna este ca nu ai nevoie de un titlu pentru a conduce. Leadership-ul este in primul rand influenta, iar influenta vine din adaugarea de valoare celor din jurul tau, in mod intentionat.
  3. Ajustare
    1. Ai avut vreodata situatii in care lucrurile nu au functionat conform planurilor? Cu totii am trecut prin asta si am facut greseli. Un leader invata din greseli si isi corecteaza planurile si actiunile.

Acest proces se repeta si nu se termina practic niciodata. Este o calatorie pe care o parcurgem toata viata.

--
Cartea poate fi comandata de aici: 21 Irrefutable Laws of Leadership (transport gratuit prin curier, la orice comanda, oriunde in tara).

The Bright Stars

Quality means doing it right when no one is looking." - Henry Ford

No comments:

Post a Comment